miercuri, 11 mai 2011

Jocurile Foamei - Suzzane Collins

V-am pregatit o recenzie..este prima mea recenzie deci sper sa va placa  :


Cartea Jocurile Foamei..o carte superba.. creata de o autoare exceptionala .Suzanne creaza o lume magnifica prin personajele simple dar complexe . Simple pentru ca sunt niste simpli oameni..care traiesc de pe o zi pe alta..dar complexi pentru ca au defecte si talente deopotriva .
      Katniss , eroina principala , o fata saraca ramasa cap de familie in urma mortii tatalui ei..mama sa intrand momentan intr-o stare de soc nemaiputand simtiind vreo emotie..iar sora ei , Prim, o fata asa de mica si de gingasa ... nu putea sustine familia . Dar ea,Katniss in varsta de 11 ani pe vremea aceea .. a putut tine familia vie de-a lungul anilor .
       In fiecare an..se organizeaza concursul Jocurile Foamei - un joc sangeros in care poti muri fara ai pasa cuiva . Acest joc se organizeaza vechea America de Nord [ si zic vechea pentru ca acum este o regiune numita Panem , impartita in 12 districte ; odata erau 13 dar..capitoliul [un fel de capitala a Panemului] l-a distrus..aratand astfel ca are putere asupra vietii oricui ] . Castigatorul se v-a intoarce acasa bogat..si v-a primi o casa in cartierul invingatorilor . Dar..se pare ca anul acesta niste sentimente intre 2 tributuri aduc in joc o noua regula .
         Jucatorii de anul acesta fiind Katniss Everdeen si Peeta Mallark..oare vor reusi sa treaca peste divergente..si sa lucreze impreuna sau vor fii separati .. un lucru este sigur..doar unul poate fi invingatorul...si acesta oare cine este ?
          O carte superba .. actiunea are cuvinte si expresii obisnuite pentru noi avand in vedere ca..ei sunt in viitor ..intr-un viitor postapocaliptic..care pare ca ar fii cu mii de ani in urma..in urma noastra. O carte exceptionala..isi merita bani..si nu cred ca exista carte mai buna de aventura .